Eilen tein aamulla mansikkahilloa josta tuli ekakertalaiseksi ihan hyvää. Tosin sokeria tuli laitettua vähän liikaa. Löysin hilloreseptin joka sanoi etta yhteen kiloon mansikoita yksi kilo sokeria, minusta se oli aivan liikaa joten laitoin kahteen kiloon mansikoita puolitoistakiloa sokeria. Sekin oli aivan liikaa. Viela pari desia vahemman olisi ollut parempi. Varmasti hillo tulee kuitenkin syotyä mutta ei kovin nopeasti :) Vien varmaan yhden purnukan sitä Mamarikseen jotta katoa syntyisi nopeammin :D Elokuussa takaisintullessamme aion tehdä muitakin hilloja riippuen siitä mikä hedelmä on parhaimmillaan. Listalla olisi kirsikka ja taatelihilloa, sillä niistä mieheni pitää eniten.
Mansikkahilloa tekeville vinkiksi: Pestyt ja peratut mansikat laitetaan laakeaan kattilaan ja niiden päälle sokeria (600 gr per kilo mansikoita). Kattila laitetaan sitten jääkappiin 1,5-2 päiväksi jolloin sokeri on täysin sulanutta ja mansikat päästäneet vedet ulos. Mansikoiden tulee siis uida liemessä. Sitten vaan kattila liedelle ja keittämään. Mansikat kiehuessaan kiehuvat herkästi yli joten silmä pitää olla tarkkana. Lämpöä tulisi säädellä kiehumisen mukaan. Keittäessä hillon päälle syntyy vaahtoa joka tulisi kaapia pois, muuten hillon päällekin jää inhottava vaahtokerros. Hilloa tulisi keittää noin 30 - 45 minuuttia riippuen määrästä. Tunnin keittoaika ei ole myöskään epätavallaista. Hyvä tapa varmistaa onko hillo sopivaa tipauttamalla pienen määrän lientä pienelle lautaselle ja laittamalla sen ihan vain vähän yli minuutiksi pakasteeseen. Näin liemi jäähtyy ja jos se ei valu pakkasesta ottaessa on hillo sopivaa.
Viimeiseksi hilloon lisätään puolikkaan sitruunan mehu per mansikkakilo eli jos keität kahdesta kilosta mansikoita hilloa tulisi sinun lisätä kokonaisen sitruunan mehu. Keitä vielä pari minuuttia ja hillo on valmista! Sitten vaan kaadat hillon aikaisemmin pestyihin ja KUIVIIN hillopurkkeihin ja annat sen jäähtyä täysin ennen kuin laitat kannet kiinni. Valmista!