Eikä voisi olla todempaa sanontaa. Sellaista kuumuutta on viimeinen viikko ollut täällä Mersinissäkin että en voi muuta kuin uskoa tuohon sanontaan :) Adanassa lämpötilat ovat nousseet jo yli 45 asteen mutta taalla 70 kilometrin päässä on elohopea kivunnut ainoastaan 40 asteeseen joka päivä. Siihen lisättynä melkein 100 % ilmankosteus niin olo on koko päivän tuskaisen kuuma ja nihkeä. Ihanaa!!! :) Olen varmaan masokisti kun rakastan tätä säätä mutta en tiedä ihanampaa asiaa kuin istua parvekkeella päivisin varjossa ja nauttien lämmöstä seuraillen alueen toimintaa. Iltaisin asia on vielä parempi kun sytytät parvekkeelle kynttilöitä ja kevyessä tuulenvireessä seurailet taivaan tähtiä ja viikonloppuisin ilotulituksia :) Päällä ainoastaan kevyt toppi ja minishortsit. Aina tulee ajatelleeksi että elämä ei voisi olla noina hetkinä paremmin. Tosin aina se talvikin tulee mukanaan kylmät viimat ja sateet, mutta tällä hetkellä ne ovat kovin kaukana...
 
1682252.jpg
 
 
Viime aikoina ollaan taas oltu kiireellisiä. Eilen vierailimme mieheni koulun johtajan kotona onnittelemassa häntä eläkkeelle pääsystä. Juttelimme siellä muutaman tunnin niitä näitä jonka jälkeen menimme ystäväpariskuntamme kanssa Forum-kauppakeskukseen. Viihdyimme siellä klo 23 asti. Forum tosiaan menee kiinni vasta klo 24. Yksi asia jota kaipaan Suomessa vierailessani on pitkät auki-oloajat. Täällä ne ovat vakituinen juttu, Suomessa et löydä mitään kaupungista klo 21 jälkeen.
 
Tänään meille tuli vieraita Istanbulista jonka kotikaupunki on Adana. Tämän yön hän on meidän kanssaan ja huomenna jatkaa matkaansa Adanaan jossa on hänen yhden sukulaisensa häät. Grillasimme ja söimme kunnolla juuri vähän aikaa sitten ja tein Denizkizin blogissa mainitsemaa ezmeä. Kaikki tykkäsimme todella paljon joten ellerine saglik Denizkizi. Ihana resepti! Olen itsekin ezmen suurkuluttaja kunhan sitä vaan marketista löydän. En ole vielä valmiina löytänyt täysin makuani vastaavaa ezmeä enkä itse ole sitä ehtinyt vielä tekemään mutta nyt minulla on loistava resepti kallossa jota aion käyttää myöhemminkin.
 
Tänään siis aamupäivän siivoilin kämppää ja pesin parvekkeet. Sen jälkeen olin kyllä kuin uitettu koira: hiestä. Ei muuta kuin suihkuun ja sen jälkeen ruoanlaittoon. Tein ruoaksi menemeniä joka on helppo turkkilainen ruoka. Paistinpannulla kypsennät vaan siis sipulia, paprikaa (biber) ja tomaatteja. Vihannesten kypsettyä päälle rikotaan pari kananmunaa joiden annetaan paistua. Jotkut lisäävät vihannesten kanssa hiukan jauhelihaa tai perunoita (ohuina siivuina) jotka kypsentävät ennen munien lisäämistä. Kesäisin kiva lounasvaihtoehto.
 
Ensi viikolla olisi tarkoitus hoitaa loppuun nämä minun kansalaisuusasiat sekä oleskeluluvan pidennys. Olen jo aloittanut Eloveenan vinkistä opettelemaan Istiklal Marsia ulkoa ja aion myös opiskella pari sanaa Atatürkista. Se ei ole varmaan pahitteeksi :)
 
Ensi viikolla alkaa myös valmistelut Marmarista varten. Ehka Ebrufinin kanssa törmäilemme siellä, who knows. Vielä ei ole varmaa minä päivänä lähdemme tien päälle (ja minä päivänä saavumme :D ). Viime hetken lahjat on myös suuremmalta osaltaan hankittu ja listat tehty. Mutta ihan varmasti jotain unohtuu kuitenkin, se on varmaa... :)
 
Hyvää viikonloppua kaikille! Öpücükler! :)