1615213.jpg
 
 
Pari päivää sitten näin taas Oktay Ustan ohjelmassa mielenkiintoisen reseptin makaronisipseille. Se jäi vaivaamaan takaraivoon joten eilen oli pakko kokeilla. Niistä tuli ihan herkullisia, ainakin mieheni tykkäsi todella paljon. Teko on myös helppoa. Tässä ohje.
 
Tarvitset:
Puolisen pussia haluamaasi makaronia (mielummin isokokoisia)
Korppujauhoja
Maissijauhoja
Haluamiasi mausteita (esim suolaa, pippuria, currya)
 
Kastiketta varten:
3-4 raastettua tomaattia
1-2 valkosipulinkynttä (maun mukaan voi olla enemmän)
1 sipuli
Puolikas ruokalusikallinen tomaattipyreeta
Ripaus suolaa
Ripaus sokeria
Puolikas teelusikallinen etikkaa
Hiukan persiljaa
 
Keitä makaronit ohjeen mukaisesti kypsiksi. Valuta kuuma vesi pois ja huuhtele makaronit kylmällä vedellä. Anna veden valua pois siivikössä. Sekoita korppu ja maissijauho sekä mausteet keskenään ja lisää jäähtyneet makaronit joukkoon. Sekoita makaronit jauhoissa kunnes ne on lievitetty täysin.
Kuumenna pannulla öljyä ja lisää pari kourallista jauhoitettuja makaroneja kuumaan öljyyn. Sekoittele varovasti silloin tällöin. Makaronit ovat valmiita kun niiden pinta on kullanruskea.
 
Toisella pannulla valmistetaan kastike. Lisää kuumaan öljytilkkaan sipuli ja pilkotut valkosipulinkynnet. Kypsennä hiukan kunnes sipuli alkaa pehmetä. Lisää joukkoon tomaattipyree ja raastetut tomaatit. Sekoita ja työstä pyree kastikkeeseen. Lisää suola ja sokeri. Anna kypsyä noin 5-7 minuuttia kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Viimeiseksi sekoita joukkoon etikka ja persilija. Valmista. Voidaan tarjoilla kuumana sekä kylmänä. Samaista tomaattikastiketta (ilman tomaattipyreeta) valmistan myös kastikkeeksi  yaprak sarmalle eli lehtikääryleille.
 
Afiyet olsun! :)