Tässä on vihdoin kauan kaivattu Lahmacun reseptini. Lähetän aina vain täytteen leipäuunille jossa he valmistavat lahmacunit. En siis ole itse tehnyt pohjataikinaa tai pyörittänyt niitä pizzoja. Ohjeeni on siis vaan täytteelle.
 
1682131.jpg
Lahmacun (4 hengelle)
 
* 350 - 400 grammaa hiukan rasvaista jauhelihaa
* 3 sipulia
* 4 tomaattia
* 3 vihreätä paprikaa (biber) tulista tai mietoa (siemenet poistettuna)
* yksi nippu persilijaa
* 2 ruokalusikallista tomaattipyreeta
* 1 ruokalusikallinen chilitahnaa (biber salcasi)
* mausteita kuten chilipippuri, suola, mustapippuri
 
Yleensä valmistuksessa käytän apunani keittiörobottia eli pistän koneeseen vaan kuoritut sipulit, tomaatit, paprikat ja persilijan pestyinä ja silppuan ne koneessa hienoksi massaksi. Tämän massan lisään jauhelihan päälle ja lisään mausteet ja tomaattipyreen ja chilitahnan. Mausteita yleensä käytän niin että kaksi teelusikallista (tatli kasigi) chiliä ja yhdet teelusikalliset suolaa ja mustapippuria. Sitten vaan käsi sisään ja vaivaamaan. Mausteita ja pyreeta/chiliä voi lisätä maun mukaan lisää, samoin mausteita.
 
Seos sitten levitetään ohuesti pyöritettyjen ja valmiiden ohuiden pizzataikinoiden päälle. Sitten vaan kuumaan uuniin (200-225 astetta) muutamaksi minuutiksi kunnes päällys on kypsä. Parhain valmistuksessa on puu-uuni.
 
Lahmacunin seuraksi suosittelen persilija-sipuli salaattia sekä grillissä kypsennettyjä munakoisoja, jotka kuoritaan ja sisältö levitetään lahmacunien päälle kuin salaattia. Herkkua! Afiyet olsun!