Tänä iltana meillä on tarjolla kasvisruokaa ja jälkiruoaksi suklaapisarakakku. Kasvispihvit olen löytänyt suomalaiselta nettisivulta mutta kakku on turkkilaiseen tapaan valmistettu. Kummatkin helppoja ja maukkaita..suosittelen!!
 
Kasvispihvit (kahdelle hengelle):
 
noin puolikas kukkakaali
2 isoa perunaa
3 pientä porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä (maun mukaan)
2 kananmunaa
0,5 dl kauraleseitä + 1 dl vettä
Mausteita maun mukaan (esim chiliä, pippurisekoitusta, yrttejä)
 
Kauraleseet laitetaan veteen turpoamaan. N. 15 minuutın kuluttua lııat vedet siivilöidään pois. Kasvikset keitetään ennen pihvien valmistamista, täten paistoaika vähenee. Raasta ne keittämisen jälkeen. Sipuli ja valkosipuli paistetaan oliiviöljyssä kevyestä pannulla jotta sipuli pehmenee. Kasvikset muussataan ja sipuli sekä kauraleseet lisätään joukkoon. Lisää vielä kananmunat ja sekoita taikinaksi. Muodosta massasta pihvejä ja paista ne pannulla joko oliiviöljyssä tai voissa. Tarjoillaan maun mukaan joko keitettyjen perunoiden tai makaronin kanssa. Kastikkeena voi olla valko - tai kermakastike.
 
Suklaapisarakakku
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl öljyä (oliiviöljy)
2 dl maitoa
2 ruokalusikallista leivinjauhetta
2 ruokalusikallista vanilijasokeria
11 ruokalusikallista jauhoja
3 ruokalusikallista suklaapisaroita (valmiita tai suklaapaloja)
 
Lämmitä uuni 150 asteiseksi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon öljy ja maito. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Lopuksi lisätää suklaapalat ja sekoitetaan kunnolla. Kaada taikinamassa valmiiseen voideltuun kakkuvuokaan. Laita kakku 150 asteiseen uuniin ja paista hetki. Lisää vähän ajan päästä uunin lämpötilaa 200 asteeseen kunnes kakun päällinen paistuu ruskeaksi. Vähennä vielä lopuksi asteet 150:neen. Kun kakku on paistunut sisältään nosta se pois uunista. Anna sen jäähtyä 30 minuuttia ennen kuin irrotat sen  vuoasta. Tarjoile kylmänä.