Tässä on vaihteeksi pikkuveljeni lähettämä herkullinen sämpyläresepti jota en varmaan täällä Turkissa pysty tekemään mutta ainakin siellä koti-Suomessa asustavat voivat hyödyntää tätä:
 
5 dl vettä tai maitoa
1 ½-2 tl suolaa
2 ruokalusikallista sokeria tai siirappia
1 ps (Sunnuntai) kuivahiivaa (11g) tai ilmeisesti 1 paketti hiivaa
12-13 dl (Sunnuntai) rouheisia sämpyläjauhoja
100 g margariinia
 
1. Sekoita reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen (+42 C) suola, sokeri ja osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten. Jauhoja kannattaa lisätä vähitellen, sillä pehmeämmästä taikinasta tulee mehevämpiä ja maukkaampia sämpylöitä. Lisää taikinan teon loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikinaa, kunnes se alkaa irrota kulhon reunoista.
 
2. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
 
3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikina tangoiksi ja jaa se 25 palaan. Leivo palat pyöreiksi tai pitkulaisiksi sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille.
 
4. Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
 
5. Leikkaa kohonneisiin pitkulaisiin sämpylöihin varovasti terävällä veitsellä kaksi viiltoa.
 
6. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
 
Ja eikun syömäään... :)