Viikonloppu on mennyt kuin siivillä taas. On aika paljon tullut vaan lekoteltua ja laiskoteltua. Eilen käveltiin merenrannalla pari tuntia ja suunniteltiin tulevaisuutta... sen jälkeen vielä kierreltiin marketissa ja eikun kotiin. Illalla ruokapuolena oli Semizotu (vihannesportulakka) -keitto miehelle ja itse söin tonnikala-noodelisekoitusta, lemppariani :) Tuo semizotu keitto on aika helppo tehdä, tosin siihen tarvitaan aimo annos turkkilaisia ruoka-aineita kuten kik-herne, punaisia linssejä, bulgur-riisiä, sumak-yrttisiirappia (imelää, hapan) sekä tietenkin semizotu-yrttiä jonkinlainen kimppu. Ekaksi aamusta asti mittasin kuivat aineet: linssit, bulgurin ja kik-herneet (3 ruokalusikallista per aine, kahdelle hengelle) astiaan ja pesin ne pari kertaa haalealla vedellä. Tämän jälkeen peitin aineet haalealla vedellä ja jätin ne turpoamaan iltaan asti. Illalla sitten pesin vielä kerran aineosat ennen kuin lisäsin ne kattilaan. Päälle vähän yli litran verran kiehunutta vettä ja keitin tätä seosta noin 20 minuuttia. Kun kik-herneet ovat kypsymässä lisäsin joukkoon puolikkaan lihaliemikuution sekä pilkotut semizotu-yrtit. Semizotusta käytetään lehtiosat mutta varsia voi joukossa olla myös hiukan (kuten esim. persilijaa käytettäessä ruoassa), se tulisi pestä huolellisesti tai liuottaa vedessä jotta kaikki multa ja roskat saadaan pois. Nämä lisättyäsi puristin joukkoon kolme valkosipulinkynttä sekä lisäsin mausteet: suolan ja chilin. Annoin keiton kiehua vielä noin 5 minuuttia kunnes lopuksi lisäsin sumak-yrttisiirappia (eksisi) yhden ruokalusikallisen verran. Ennen tarjoilua mieheni kotona on tapana vielä pannulla paistaa minttua hetken ajan ja lisätä se joukkoon. Keitto on herkullista ja ravitsevaa. Ruokailun ohessa siihen voi puristaa sitruunamehua maun parantamiseksi. Jos keitosta jää yli, luultavasti kik-herneet ym turpoavat niin paljon että lientä ei jää enää jälkelle. Tällöin kiehuvalla vedellä uudeleen lämmittäessä voidaan keittoa "laimentaa". Afiyet olsun.
 
Tänään mieheni on puuhaillut autonsa kanssa iltapäivästä asti. On vahattu, pesty ja paikkailtu naarmuja. Pitää auton tietenkin olla kunnossa kun anoppi tulee kylään...heheh. Minä olen tyytynyt katsomaan suomalaisia elokuvia ("Etulinjan edessä") ja loikoilemaan parvekkeella auringosta nauttien. Huomisesta lähtien lämpötilat kuulema nousevat pari astetta lisää. Kunpa vaan ei tuulisi niin paljon kuin näinä päivinä niin tarkenisi parvekkellakin olla pitempään :) Tulkoot helteet vaan!
 
Tänään juttelin myös äitini ja tätini kanssa skypessa. Oli mukava keskustella ja suunnitella heidän tännetuloaan. Äiti on ottanut asiansa hiukan liian stressavalta kannalta koska kaikki tuntuu vähän liian vaikealta, mutta kunhan he pääsevät tien päälle niin huomaavatkin kuinka yksinkertaista asiat ovat. Terminaalin vaihto sekä muut hommelit matkan varrella ovat tehty niin yksinkertaisiksi että ei pahemmin tartte hermoilla että miten sujuu, löydänkö. Itsekin hämmästyin viime kerralla Suomessa vieraillessani kuinka näppärästi kaikki matkan varrella sujui. Tosin omia möhläilyjä oli pari esim hukkasin Istanbulissa boarding-korttini ja minun piti mennä uusi pyytämään. Tämänkin huomasin vasta turvatarkastuksessa. Suomen päässä sain tapella ylipainoisesta matkalaukusta vaikka ylipainoa ei ollut kun 3 kg!! Eli yhteensä laukku painoi 23 kg. Ei niin ei, oli pakko maksaa 40 EUR "sakkoja". Onneksi eivät punninneet minun käsimatkatavaroitani, ne painoivat varmaan 15 kg..hehehe :) No mutta kaikille hyvää alkuviikkoa!