Mersiniin muutettuani ja kesällä suuren osan elämästä parvekkeella vietettyäni opin ystäviltäni pari vinkkiä:
 
Ongelma: Parvekkeelta kodin sisälle lentävät lehdet, pölypallot, roskat.
Ratkaisu: Parvekkeen kynnyksen eteen (parvekkeen puolelle) levität kaksinkerroin kastellun huonon pyyhkeen. Näin suuret roskat jäävät pyyhkeeseen kiinni eivätkä tule kotiin sisään. Pyyhettä tulisi kuitenkin uudestaan kostuttaa melkein joka päivä. Sopii myös jalkapohjien pyyhkimiseen parvekkeelta sisälle tullessa.
 
Ongelma: Tupakantuhkat lentävät tuulleessa tuhkakupista .
Ratkaisu: Kostuta pieni talouspaperin palanen (tuhkakupin kokoinen) täysin märäksi ja aseta se tuhkakupin pohjalle. Voit myös lisätä pikkutilkan vettä päälle. Tuhkat jäävät veteen eivätkä lennä. Tuhkakupin "tyhjennys" toteutuu vaan vaihtamalla märän talouspaperin palasen.
 
Ongelma: Linnut asuvat parvekkeellasi ja sotkevat tarpeillaan paikat (etenkin talvisin).
Ratkaisu: Ripusta parvekkeen reunoille vanhoja käytettyjä tai väärin poltettuja CD:tä heilumaan. Nämä heiluvat ja välkkyvät CD:t pelottavat linnut pysymään kaukana parvekkeelta. DVD:t ovat parhaita sillä heijastavat valoa eniten. Extreme vaihtoehto on myös sitoa vanhan kasetin nauhat CD:n seuraksi.
 
Meillä ei tämän takia mene koskaan poltetut CD:t roskiin. Keräilen niitä koko ajan ja vaihtelen vanhojen CD:eiden muututtua kuluneiksi. Nolona täytyy tunnustaa että meidän parvekkeella roikkuu myös pari joulupukkia (kuusenkoristeita)...en niille parempaa käyttöä löytänyt :)