1586564.jpg
 
 
Euroviisut päättyivät taas yllätyksettä: Venäjä vei koko potin. Ukraina toisena ja Kreikka kolmas. Minun mielipiteeni on että tuosta kärkikolmikosta ainoastaan Kreikan kappale oli jotenkin miellyttävä. Venäjän laulu ei edes jäänyt mieleen ja suoraan sanottuna homotyylinen esittäjä paidan aukaisuineen ja lavalla ryömisineen ei sytyttänyt. Ei kuinkaan vaikka viereen oli pistetty moninkertainen taitoluistelun maailmanmestari...mutta Euroviisut on olleet jo pitkään poliittiset kisat. Venäjällä on niin monta entistä valtiota Euroopassa jolta pisteitä tulee vaikka he laittaisivat lavalle kenet tahansa. Suomella valitettavasti ei ole tälläistä "suojaverkkoa" jonka avulla he pärjäisivät näissä kisoissa. Suurin pettymykseni olikin että Ruotsilta ja Norjalta tuli ainoastaan yhteensä 6 pistettä Suomelle. Mutta en kyllä voi sanoa että Suomen biisi mitään huippuluokka oli. Käännettyäni kertosäkeen miehelleni, sai hän armo naurut, ja kyllä minuakin nauratti sekä hävetti. Moneen kertaan tuli myös mietittyä onko laulaja tai joku niistä hevileteistä naispuolisia....
 
Turkin kappale taas mielestäni oli onnistuneempi kuin monen muun maan. En ollut aikaisemmin kovin pitänyt siitä, mutta noiden laulujen keskellä se huomattavasti nosti päätään hyvällä melodiallaan ja erilaisuudellaan. 7. sija on hyvä sijoitus joten kiitos Mor ve Ötesi! Jännitin erityisesti kuka antaa Turkille pisteita tänä vuonna. Tämä asia on kuitenkin niin poliittinen etenkin Turkin kohdalla. Turkille tulee yleensä pisteitä niistä maista joissa turkkilaisia asuu (Saksa, Hollanti, Belgia) eikä tänäkään vuonna pettymystä tullut siltä saralta. Kiva lisäys tietysti on Azerbaizan josta tulee nyt taatusti aina 12 pistettä joka vuosi, samoin Turkilta lähtee sinne taatut 12 pistettä. Joka vuosi Turkki on antanut Armenialle 12 tai muita suuria pisteitä, tänäkin vuonna 10, mutta koskaan ei ole saanut Armenialta yhtään pistettä. Tämä traditio ei muuttunut tänäkään vuonna. En haluaisi ruveta keskustelemaan Armenian väitetystä kansanmurhasta mutta sanon vaan että Armenia on lobannut hyvin valheitaan ympäri maailmaa. Samoin Kreikka ei koskaan ole oikein antanut pisteitä Turkille, tänäkään vuonna ei yhtään pistettä tullut. Kiitti vaan! Turkki antoi kyllä pisteitä Kreikallekin.
 
1586565.jpg
 
Noo, ensi vuotta taas odotetellessa :) Toivottavasti Suomi muuttaa taktiikkaansa ja valitsee jonkin vähän järkevämmän biisin euroviisuihin. Tänä vuonna oltiin jo niin lähellä taas sitä: Suomi zero points-luokkaa että enää ei mitään Lordi-kamaa kannattaisi tuputtaa. Mutta, eihän Teräsbetoni ja Lordi ollut yhtään samanlaisia, ei tietenkään. Hevillähän ei hävitä joo... :)