Eilen iltapäivästä meille tuli siis vieraita, pari opettajaa mieheni koulusta jotka ovat meidän kanssa samanikäisiä. Me vietimme oikein hauskan illan. Tarjosimme heille ekaks vodkalla terästettyä, lämmintä glögiä ja suolaisia/makeita keksejä. Makeiset olivat suomesta (jaffa-keksejä. dominoita ja kaurakeskejä, nam) ja suolaiset Turkista. Glögi Ruotsista :) joten oli kansainvälinen välipala... :) Kaikkea vieraat maistelivatkin ja sanoivat hyviksi tosin voi olla pelkästä kohteliaisuudesta.. :) Illalliseksi valmistin nopeasti uunissa paistettavan "vihanneslihasekoitushommelin"...eli suomennettuna kaikkea vihannesta mitä kotona oli niin pilkoin pellille (peruna, sipuli, valkosipuli, tomaatti, munakoiso, paprika) sekä sitten päälle lihanpalat sekä mausteet (tomaattipyree, pippureita, oreganoa, chiliä, suolaa ym.). Kaikki sekaisin sitten käsin niin että mausteet ovat varmasti joka paikassa. Päälle sitten pari vesilasillista vettä, hiukan öljyä ja uuniin. Me veimme täällä sen leipäuuniin paistettavaksi mutta kotona tehtynä se kestää noin tunnin 175 asteisessa uunissa. Kovin kuumaksi ei kannata uunia lämmitää tai päällinen palaa ja ruoka ei kypsy. Jos haluatte niin päälle voi kyllä laittaa suojaamaan puolessa välissä folion jolloin ruoan päällinen ei pala. Herkullista oli. Lisäkkeeksi tein vielä riisiä ja salaatin.
 
Tänään elohopea on noussut taas 30 kieppeille joten on kesäfiilikset. Toivottavasti tästä lähtien saadaan kunnolla lämpöä tännekin.