Kesädieetin kunniaksi tänä iltana valmistin kevyttä purtavaa josta sain mieheltäni täydet pisteet. Joten teillekin iltaruokavinkiksi helppo ja kevyt kesäinen vaihtoehto jonka kanssa keitin uusia perunoita.
 
Täällä Mersinissä viime viikolla oli jo markkinoilla uusia perunoita saatavilla, joten heti ostin yhden kilon. Maku ei ole vielä täysin kohdallaan mutta oli kyllä herkullista. Sulatin keittämisen jälkeen n. 2 ruokalusikallista margariinia sekä silppusin muutaman ruohosipulivarren ja hiukan tilliä joukkoon. Nam!
 
Perunoiden kanssa valmistin mustanmeren alueelta kuuluisaa paistettua munakoisoa (patlican tava). Sen valmistus on seuraavanlainen:
 
1513643.jpg
 
Tarvitset:
3 keskikokoista munakoisoa
Maissijauhoa tai korppujauhoa
Mausteita maun mukaan
Öljyä paistamiseen
 
Ensimmäiseki pestyjen munakoisojen kannat poistetaan ja munakoisot leikataan pituussuunassa neljään osaan muodostaen paksuja tikkuja. Tämän jälkeen munakoisoja keitetään suolatussa vedessä n. 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Vesi kaadetaan pois ja munakoisot laitetaan vähäksi aikaa talouspaperin päälle jotta vesi lähtee kokonaan pois sisältä. Niiden vähän jäähdyttyä kuoret erotetaan "lihasta". Kuoret lähtevät pois todella helposti. Samaan aikaan maissijauhoihin/korppujauhoihin sekoitetaan makusi mukaisia mausteita kuten chili, pippureita (valko, musta, sitruuna), suolaa yms. Munakoison "lihat" kieritetään tässä seoksessa ja paistetaan muutaman minuutin ajan joka puolelta pannulla kuumassa öljyssä. 
 
Lisäkkeessä runsas vihreä salaatti ja sipulia. Meillä oli suuri hitti etenkin kun mieheni on munakoisohullu :)
Afiyet olsun! :)