Kyllä. tänään aivan sattumalta nettiä selaillessa mieheni löysi vuokrailmoituksen talosta. Mutta minkälaisesta talosta: ei vähempää kuin triplex villa! Hinta on ihan sama kuin meidän nykyinen vuokra tulisi olemaan, mutta asunto sijaitsee todella turvallisella asuntoalueella jossa on yhteensä 74 villaa sekä, aivan parasta, oma uima-allas!! Kerroksia talossa on siis kolme plus että sinulla on pieni taka-ja etupiha jossa voit kasvattaa kukkia. Joka kerroksessa on ainakin pari parveketta joista ylimmassa kerrokseta loytyy grilli sekä upea Mersin-maisema.Talon vieressä on katettu autopaikka. Altaalle matkaa 50 metriä ja sitä huolletaan päivittäin. Allasalueella myös aurinkotuoleja sekä lastenallas. Muutenkin alueella oli todella hiljaista ja rauhallista. Linnut lauleskelivat eikä autoja liiku lähimaillakaan. Mahtavaa! Suoraan sanottuna asuntoalue näytti aivan Wisteria Lane:lta (siis Desperate Housewives sarjan katu) sievine puutarhoineen ja taloineen. Pienen kävelymatkan päästä löytyy jalkapallokenttä, tenniskenttä sekä koriskenttä ja upea puisto. Paikka olisi vielä kaikenlisäksi mieheni koulua huomattavasti lähempänä.
 
1673637.jpg
 
Nyt miinuspuoliin:
*asunto sijaitsee kaukana keskustasta joten markkinoille tai ostoksille meno täytyy tehdä autolla = kulut kasvavat.
*Asuntoaluettä ympäröivällä alueella ei ole mitään erikoista vaan jos haluat jotain tekemistä täytyy sinun mennä kaupunkiin (tosin dolmuksetkin kulkevat aivan asuntolan edestä kellon ympäri).
*Alueella ei ole ravintoloita joten kotiin tilaaminen jää historiaan. Samoin leipäuuni on kaukana joten ruoan uuniin lähettäminen tai tuoreen leivän syönti aamulla voi jäädä historiaan (riippuen miten mieheni jaksaa kuntoilla).
*Muutto! Tosin muuttofirma joka vie kaikki kalusteet vakuutetusti päivässä paikan päälle, asentaa kaikki kodinkoneet sekä kaapit, ei maksa kuin 300 YTL joten se ei ole iso summa. Samaa firmaa käytimme Istanbulista muuttaessamme ja he tekivät SUPER hienoa työtä. Meidän ei tosiaankaan tarvitse nostaa pikkurilliäkään muuttaessa. Ainoastaan henk. kohtaiset esineet meidän on otettava talteen. Kaiken muun hoitavat he: kyllä, vaatteiden ja astiastojen pakkaamisen myös :) Muutto itsessään vie siis kolmisen päivää.
*Koti ei ole täysin valmis vaan kaikki huoneet maalataan uudestaan sekä alakerran keittiö tehdään kokonaan alusta asti. Tämän takia emme ehkä pysty muuttamaan ajoissa ja täten Marmariksen matkamme viivästyy muutamalla päivällä (ei mikään suuri miinus)
* Hinta, tällä hetkellä emme ole vielä tinkineet hinnasta ja kulut voivat nousta jopa 1000 YTL per vuosi ainoastaan kuukausimaksujen ja vuokran takia. Pyrimme vähentämään nämä kulut mahdollisimman vähiin tinkimällä vuokrasta.
* Asunto tarvitsee muutaman sadan YTL:n kuluja kuten lipasto kylpyhuoneeseen sekä verhoja.
* Huoneet ovat pienikokoisia jonka takia joudumme sumplimaan huonekalujen kanssa, mutta talossa on yksi huone enemmän kuin nykyisessä asunnossamme, joten yksi huone varmasti jää tyhjilleen "varastoksi".
 
Lisää plussia:
*Asuntolan ihmiset ovat kaupungin eliittiä tai ainakin hyvän ansiotyön omaavia (luksusautoista päätellen) joka on täysi vastakohta nyt asumaamme alueeseen. Täten mahdollisuus ystävystyä kunnon ihmisten kanssa kasvaa (en halua olla rasisti mutta joidenkin ihmistyyppien kanssa ei vaan pysty ystävystymään). 
* Uima-allas on hyvä magneetti vieraille joten toivottavasti vieraslukumme kasvavat (etenkin ulkomailta :)).
*Ei ole puluja häiritsemässä (niitä on keskustassa aivan liikaa, tulevat sisään asuntoihin jopa).
*Elämäntaso nousee kun elämme vihreyden keskuudessa ja rauhallisessa ilmapiirissä, kummatkin tykkäämme tästä.
* Voin kasvattaa kukkia parvekkeilla jossa on jo valmiit kukkalaatikot, se on ollut toiveeni jo pitkään.
* alue on viileämpi kuin asumamme alue, joten kesäisin ei tarvitse välttämättä ollenkaan ilmastointia. Parvekkeen ovissa ja ikkunoissa on myös hyttysverkot joka on hyvä juttu.
 
1673651.jpg
 
Huoh, olemme siis vähän kahden mailla mitä tehdä. Meidän olisi huomenna tarkoitus mennä juttelemaan tämän uuden paikan omistajan kanssa ja tinkimään hinnasta. Jos hinta laskee sopivasti niin muutamme varmasti, jos ei niin meidän tulisi miettiä vielä kerran. Emme kuitenkaan periaatteen pakosta haluaisi jäädä asumaan tähän vanhaan asuntoon koska vuokranantaja on täysi ääliö. Ajatus siitä että ensi vuonna joudumme taas vastakkain tämän ääliön kanssa ei houkuta yhtään. Uuden asunnon omistaja on arkkitehti jolla on oma yritys joten ainakin vähän on koulutetumpi ihminen vastassa.
 
Huh huh, tässä siis kuulumiset tältä erää. Huomenna olisi tarkoitus myös vierailla Mersinin kunnan poliisijohtajan luona (tunnemme isoja ihmisiä oikeissa viroissa) joka toivottavasti pystyisi nopeuttamaan meidän kansalaisuuprosessiamme. Kiirettä pitää! :) Nakkina tikun päässä loma Marmariksessa :)