Myöhään eilen illalla konkkaronkkamme saapui kotiin Mersiniin :) Matka-aika tällä kertaa oli 17,5 tuntia ja matkan varrella pyshädyimme pidemmäksi aikaa Konyaan vierailemaan Mevlana museossa (josta olen kirjoittanut aikaisemminkin). Näin anoppi saatiin tyytyväiseksi :) Ajelimme rauhallisesti nopeusrajoitusten mukaan koska menomatkalla mieheni voitti lotossa 115 YTL:n ylinopeussakon. Tuolloin tosin poliiseja tuntui olevan jokaisen suoran päässä, tulomatkalla pysäyttivät vain kerran normaaliin tarkastukseen.  
 
Tämä päivä on mennytkin siivotessa ja kotia järjestellessä. Se on uskomatonta kuinka paljon likaa ja sotkua poissaolon aikana voi syntyä. Meidän iloksi vielä pulut ovat valloittaneet kaksi parvekettamme joten ne ovat täynnä jätöksiä ja roskaa. Toisella parvekkeella oli jopa pesä kahdella poikasella jotka valitettavasti tänään siirsin pahvilaatikossa paloportaille. Meillä on huonoja kokemuksia poikasista parvekkeella enkä tänä vuonna todellakaan aio sietää tätä perheonnea... (älkää tuomitko). Lintummekin haimme kotiin hoidosta ja he olivat tyytyväisen näköisiä. Hyvin oli eläinkauppasetä heitä katsonut koska ruoka - ja juomakupit olivat täynnä (emme olleet aikaisemmin ilmoittaneet tulevamme hakemaan heitä). Ensimmäisenä minut nähtyään meidän puhuva undumme sanoikin "askim" - rakas. Se kyllä sulatti sydämeni :)
 
Mutta Marmariksen lomasta. Kaikki meni todella kivasti! Kuukausi sujui kun siivillä ja todella paljon nähtiin tuona aikana. Mieheni veljet asuivat hotellissa (toinen Armutalanissa ja toinen keskustassa), me taasen saimme "onnen" asua mieheni veljen kotona. Mieheni perheellä on ollut isoja ongelmia tämän meidät asuttaneen veljen vaimon kanssa ja nämä ongelmat nostivat päätään myös lomamme aikana. Ainoa huono asia olikin tämä. Vaimo ei tee kotona yhtään mitään. Ei auta, ei puhu, ei katso lapsiensa perään. Heillä on kaksi pientä lasta (3 vuotias ja 1,5 vuotias) jotka ovat todella älykkäitä ja hyväkäytöksisiä. Mutta vaimo ei halua heitä lahellekään, tai jos he tekevät jotain "väärin" (kuten pyytävät jäätelöä tai vahingossa kaatavat vesilasin) saavat he palkaksi iskut kasvoille. Tämä koko touhu oli hirveää katsottavaa Vieraanvaraisuus oli 0: me valmistimme kaikki ruoat sekä pyykkäsimme ym siivosimme kunhan vain rouva saa nukkua. No joo, voisin jatkaa tätä vaikka kuinka kauan mutta ensi vuonna lomamme tulee olemaan todella erilainen kiitos tämän rouvan.
 
Kuten jo aikaisemmin kerroin ehdimme vierailla monessa paikassa Marmariksen lisäksi kuten Turunc, Icmeler, Akyaka, Datca, Knidos sekä vikoina päivinä olimme yökylässä mieheni yliopistokaverin luona Fethiyessä joten vierailimme myös Ölüdenizissä. Se oli mahtava reissu ja sain hyvän rusketuksenkin! Tosin ekoina lomapäivinä paloin kivasti selästä mutta sen parannettua jäi rusketus kivasti päälle. 30 oli suojakerroin suurelta osalta lomaa ja se olikin tarpeen. Ulkomailta saapuneet mieheni veljet perheineen olivat auringossa päivät pitkät ja muuttuivatkin aivan mustiksi :) Muita kohokohtia lomalla oli elämäni ensimmäinen maanjäristys joka tapahtui heinäkuun puolessavälissä. Sen keskus oli Rhodos-saarella ja voimakkuus vähän päälle 6. Se tuntui todella voimakkaasti keskellä yötä ja olin ensimmäinen joka siihen heräsi. Luulin ekaksi että iso rekka ohittaa taloa mutta kun muistin että eihän siellä kulje rekkoja tajusin että nyt oli maanjäristys kyseessä. Se kyllä heilutti minua sängyssä todella voimakkaasti ja herätin nopeasti mieheni joka ryntäsi herättämään muita. Tuolloin järistys jo loppuikin eikä onneksi kukaan ollut loukkaanutnut tai talo saanut vaurioita. Monet jäivät vielä loppuyöksi ulos nukkumaan mutta me nukuimme sisällä. Tämän jälkeen oli kuulema ollut pieniä järistyksiä joita me emme tunteneet. Kohokohtina olivat myös illanistujaiset mieheni vanhimman veljen hotellilla alkoholijuomineen ja syötävineen, ne jäävät mieleeni todella mukavina rupatteluina ja hauskanpitona. Kerran kävimme myös baarikadulla mutta se ei oikein ole meidän juttu. Tosin löysimme sieltä todella hyvän kebab-ravintolan (Gizem kebab) jonka kebab oli jotain aivan taivaallista. Suosittelen! Hintataso oli yllättävän edulllinen. Baarikadulla oli olut ja tequilat 5 YTL per lasi. Muut drinkit vaihtelivat 7-10 YTL:n välillä. Hinnat olivat samat muissakin ravintoloissa. Onneksi mieheni perheellä on monta tuttavaa jotka omistavat ravintoloita että parina iltana söimme ja joimme ilman maksua satamassakin. Kaikin puolin todella mahtava loma, josta jäi muistoksi monta tuhatta valokuvaa, hyvä mieli ja rusketus :) Ensi kesänä taas uudestaan Insallah!!! Laitan lomakuvia blogiini seuraavien päivien aikana. Toivottavasti nautitte. Olen myös pikaisesti vieraillut muiden blogaajien sivuilla lukemassa mitä on tapahtunut poissaollessani ja lupailen taas olla aktiivinen seuraavien päivien aikana.
 
Postikortti Marmariksesta:
1800649.jpg
Tässä suurin osa konkkaronkastamme. Minut on varmaan helppo tunnistaa :)
 
 
Mieheni on jo nukkumassa ja taitaa Nukku-Matti tulla myös minua noutamaan. Lasillinen viiniä ja Simpsons-maraton tekevät tehtäväänsä...Huomenna poliisilaitokselle antamaan sormenjälkiä.  kuulumisiin!!