Eilen tein näitä turkkilaisen superkokki Oktay ustan (sivut tällä hetkellä ei toimi) eli Oktay mestarin tv-ohjelmassa näkemiäni munakoiso-paprika piirakoita. Valmistus on todella helppo ja lopputulos on kevyt illallisvaihtoehto.
 
Huom! Munakoisot ja paprikat tulisi olla grillilla paistettuja eli näin kesäaikaan loistava resepti. Voit täten myös hyödyttää eilisestä jääneitä grillituotteita uudella tavalla. Tein myös grillistä jääneistä lihoista toisenlaisen "piden". Sekoitin täytteeksi pieniksi pilkkomien lihojen kanssa pannulla hiukan tomaattipyreeta, sipulia, mausteita, valkosipulia ja lopuksi hienonnettua persilijaa. Tämä seos sitten levitettiin piirakkataikinan päälle ja vielä peitin sen juustoraasteella (edam tyylisellä). Hyvää tuli!
 
              1472711.jpg
Eli tarvitset (kahta henkeä varten):¨
 
* 4 pientä grillattua munakoisoa (tai 2 isoa)
* 3 pientä punaista paprikaa (1 iso suomalainen pun. paprika)
* 1 sipuli
* 3-4 valkosipulin kynttä
* 3 ruohosipulin vartta
* oliiviöljyä paistamiseen
* mausteita maun mukaan (minä laitoin tulista chiliä, valko ja mustapippuria, suolaa)
* Juustoraastetta (Edam tai emmental, maun mukaan)
 
Munakoisot ja paprikat kuoritaan eli grillissä palaneet kohdat poistetaan. Munakoisot kuoritaan kokonaan. Munakoison pehmennyt sisältö pilkotaan pieniin paloihin. Paprika myös pilkotaan pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli pieniksi. Kuori valkosipulit. Lämmitä pannu ja lisää öljy. Lisää pannulle sipuli ja kulota sitä hetki. Purista valkosipulit pannulle ja sekoita muutama minuutti kunnes seos pehmenee. Lisää seokseen munakoisot ja paprikat sekä sekoita kaikki sekaisin. Anna hetken seostua pannulla. Voit lisätä tilkan vettä jotta seos ei kuivu liikaa. Mausta. Pilko ruohosipuli ja lisää se joukkoon viimeisenä. Sammuta hella mutta sekoita kaikki ainekset keskenään. Valmista.
 
Täällä Turkissa taikinapuolen ja paistamispuolen hoitaa paikalliset leipäuunit joten en tehnyt eilen taikinaa itse. Ainoastaan pistin täytteet laatikoihin ja lähetin ne uuniin (laiskuutta).
 
Taikinaksi voit valmistaa haluamasi taikinan (pizzataikina sopii hyvin) tai käyttää valmistaikinaa jos et itse jaksa vääntää. Valmistaikinoita on Suomessa niin monta että varmasti löytyy joku hyvä. Ruispiirakkataikinalevy esimerkiksi tuo oman maun ja tekee ruoasta vieläkin terveellisempää :)
Kauli taikinasta kananmunan muotoisia n. 20-30 cm paloja (voit vaihdella halusi mukaan). Levitä täyte keskelle pitkittäin. Lisää vähän juustoraastetta täytteen päälle ja taita reunat kuin riisipiirakoissa ilman rypytystä. Lopputuloksen tulee muistuttaa venettä. Päissä voit käyttää hiukan vettä kostuttamassa jotta päät pysyvät kiinni. Nosta valmiit piirakat pellille ja voitele taikinaosat oliiviöljyllä. Paista kuumassa uunissa (225-250 astetta) n. 10-15 minuuttia kunnes taikina on ruskistunut. Valmista!
 
Lisäkkeenä runsas vihreä salaatti.