Tämä viikko on meille ollut juhlaviikko: ensimmäiseksi mieheni synttärit, sitten hääpäivä ja viimeiseksi minun synttarit joita juhlimme eilen. Hääpäivämme valitsimmekin sopivasti juuri meidän synttäreiden keskelle jotta pystyttäisiin juhlimaan kaikki yhdessä :) Olimme eilen aamulla ystäviemme kanssa aamupalalla merenrannalla joka venyi myöhään iltapäivään. Illalla mieheni oli luvannut viedä minut ulos syömään joten menimme lempipaikkaani syömään. Ruoan jälkeen vielä kävely merenrannalla sekä myöhemmin pullollinen viiniä kodin parvekkeella keskustellen tulevaisuudesta.
 
1667505.jpg
 
 
Turkki pääsi siis myös jalkapallon EM-kisoissa 4 parhaan joukkoon voittamalla Kroatian pari päivää sitten. Vaikka emme kumpikaan seuraa jalkapalloa niin kyllä kaupungin muut ihmiset tekevät selväksi mitä ottelussa tapahtuu. Maalin syntyessä huudetaan koko korttelin voimalla, voittaessa alkaakin sitten aseella ilmaan ampuminen ja autolla surffailu ympäri kylää torvea soittaen. Vannon että tuon Kroatian matsin jälkeen ainoastaan meidän lähialueilla kuulin ainakin 50 aseen laukeamisen heti pelin jälkeen. En uskaltanut mennä edes parvekkeelle kun noista harhaluodeista joka kerta haavoittuu kymmeniä ihmisiä (juuri parvekkeilla istuvia). Pelottavaa!!!! Tämä onkin ainoa asia jonka takia en halua Turkin voittavan koska turkkilaiset eivät ole tarpeeksi kypsiä hallitsemaan itseänsä voiton jälkeen. Ilmaanampuminen on vanha tapa, se on kait jotenkin voiman näyttämistä. Häissä etenkin ammutaan ilmaan, kait silläkin on jokin syy, tosin ei kovin järkevä enää tämän vuosisadan kulttuurissa. Kyllä se muuten on hieno asia että turkkilaiset jalkapalloilijat ovat noinkin korkealla mittelöissä. Onnea vaan jatkoon! :)
 
Meillä on tällä hetkellä parikin suurta asiaa hoidettavana: vuokrasopimuksen uusiminen ja minun kansalaisuusasiat. Oleskelulupani päättyy ensi lauantaina joten sitä ennen minun tulisi pistää paperit sisään (tai yleensä he kyllä antavat 15 päivän lisäajan). Vuokrasopimuksemme taasen päättyy heinäkuun 15. päivä mutta jos emme saa omistajan kanssa mitään sovittua niin sitten voi olla pikamuutto edessä. Tällä hetkellä vuokranantaja haluaa utopistista hintaa kämpästä ensi vuodelle mutta keskustelut jatkuvat vielä huomenna. Muuttaminen on taas iso asia sillä sekin maksaa tietyn verran ja vie aikaa kun uuden sopivan kämpän löytää. Mersinissä on todella paljon vapaita asuntoja mutta tuleeko se loppupeleissä yhtään halvemmaksi muuttaa (muuttokulut huomioiden) kun jäädä tähän? Tätä mietimme tällä hetkellä.
 
Kaikenlisäksi torstaina tai perjantaina meille on tulossa Istanbulista vieraita joka jää meille pariksi päiväksi varmaankin. Ensi viikosta pitäisi alkaa pakkaamaan jo Marmarista varten samalla kun anoppini ja mieheni sisko saapuvat meille jotta lähdemme yhdessä sitten kohti Egean merta :) Kiirettä siis pitää. Olen kyllä ollut aivan saamaton viime aikoina, ei vain huvittaisi mitään tehdä. Aamusta keskiyöhön on hirveä helle joka ei kyllä oloa paranna. Kokoajan hiki valuu vaikka en mitään tekisi. En kyllä valita, tykkään lämmöstä todella paljon :)
 
Hyvät myöhästyneet juhannusonnittelut kaikille lukijoille ja sitä viettäville. Tästä se kesäloma aina alkaa :)