Miksi Mersin?
 
         1455346.jpg(Kizkalesi)
 
Asuimme mieheni kanssa tavatessamme ja avioliittomme ensimmäiset 2 vuotta Istanbulissa. Olin siellä myös töissä matkatoimistossa 2,5 vuotta joka oli aivan ihanaa aikaa. Istanbulia tuli koluttua siellä täällä mutta Istanbulin kalleus oli aina ongelma. Mieheni työ opettajan on Turkissa aika hyväpalkkainen työ. Turkissa kaikkein pienin palkka on n. 400 YTL eli noin 200 EUR. Mieheni palkka on 1200 YTL eli 600 EUR. Kuitenkaan tämä ei riitä kahden hengen asumiseen vaan minun työskentelemiseni oli pieni pakko. Onneksi löysin myös hyväpalkkaisen työpaikan melkein heti muutettuani Istanbuliin. Työni loppuaikoina sain jo lähemmäs 1000 EUR palkkaa ja se on jo iso raha.
 
Kuitenkin kaipasimme jotain rauhallsempaa ja rennompaa asuinpaikkaa. Istanbulissa kalleuden lisäksi vaivana ovat ruuhkat ja pitkät matkat paikkojen välillä. Ihmiset ovat myös kiireisiä joten ketään ei oikein ehdi tai pysty tapaamaan. Kaverisuhteet hoidettiinkin pääosin puhelimella. Minulla meni työmatkoihin myös 2,5 tuntia yhteensä joka päivä. Mietimme pari kuukautta jotain hyvää paikkaa ja Mersin kuulosti meille sopivalle. Täällä on asukkaita 1 miljoona. Mersin sijaitsee aivan Välimeren rannalla ja sillä on ainakin 15 km pelkkää merenrantaa, johon kaupunki on rakennuttanut aivan upean puistikon. Mersinin päätöstämme vauhditti myös se että muutamat läheisistä ystävistä ovat Mersinistä kotoisin sekä mieheni sukulaisia asuu täällä, joten emme ihan yksin joutuisi olemaan. Heistä on ollut myös suuri apu, kiitos siitä heille.
 
Mieheni piti siis saada siirto Mersiniin ja haimme sitä 2007 vuoden maaliskuussa. Tulokset tuli kuukauden päästä ja mieheni oli saanut siirron!! Tulosten jälkeen heti suunnittelimme muuttoa ja parin kuukauden päästä lensimme Mersiniin kodinetsintään. Kaikki sujui todella mallikkaasti ja löysimme viikossa nykyisen kotimme johon olemme olleet todella tyytyväisiä.
 
 
                   1455345.jpg
 
Elämä täällä on rauhallista ja huomattavasti helpompaa kuin Istanbulissa. Täältä löytyy kaikki nopeasti ja kaikki on halpaa. Ainoa negatiivinen asia on täällä asuvat ihmiset jotka ovat suurelta osaa itä-Turkista muuttaneita kurdeja. Meidänkin asuintola on täynnä kurdiperheitä, joilla on kyllä kulmakarvoja nostattavia tapoja. Esimerkiksi päivää tai huomenta ei sanota vaikka hymyillen heille toivotan. Seuraavat vain minua katsellaan kuin lehmä uutta aitaa. Hohhoijaa. Onneksi täällä on myös ihmisiä jotka ovat olleet aivan mahtavia ja auttavaisia. Täällä ei turisteja ja ulkomaalaisia kohtaan tunneta mitään negatiivista. Mersinissä on kaksi puolta: vanha Yenisehir sekä uusi Pozcu. Pozcu etenkin on hyvin moderni ja kehittynyt asuinalue jossa asuu suurelta osalta turkkilaisia hyvinkoulutettuja ihmisiä. Siellä vuokrat ja elämä on myös hiukan kalliimpaa kuin asumassani Yenisehirissä. Asumme onneksi hyvämaineisessa asuntolassa lähellä tämän alueen ydinkeskustaa joten emme ole mitenkään huonossa jamassa. Auton kanssa olemme joka paikassa muutamassa minuutissa ja merenrantakin on 10 minuutin kävelymatkan päässä :)  Elämä ainakin seuraavat pari vuotta tulee olemaan täällä, sen jälkeen katsomme taas haluaisimmeko muuttaa jonnekin muualle...
 
  1455347.jpg